+31 6 14894594 info@wavescoworking.com

‘Toen mijn eerste webinar 200 mensen trok, wist ik dat ik de goede weg was ingeslagen.’

De kapsalons werden vorig jaar maart gesloten, dus kappers hadden alle tijd voor bijscholing. Judith de Ridder van Colourlab ontwikkelde daarom een online platform om haar cursussen aan te bieden. En met succes: haar bedrijf groeit nu harder dan ooit.

Judith traint kapsaloneigenaren en kappers om nog beter op de klant ingespeeld te raken en betere omzetten te genereren. Haar hele business viel stil toen de salons dicht moesten. Na de aanvankelijke paniek heeft Judith al haar trainingen omgezet naar online trainingen. ‘Ik moest afscheid nemen van de overtuiging dat ik niks met online had. Ik heb opgeschreven: ik ben een online ondernemer en vervolgens heb ik het waargemaakt.’

Als member van Waves merkte Judith meer dan ooit de waarde van zo’n ondernemerscommunity. ‘Bij Waves hadden we online groepjes opgericht om elkaar te helpen. Ik ben me direct gaan uitspreken toen al mijn opdrachten gecanceld werden. Ik besefte: ik moet online gaan, maar hoe? Ik kreeg tips, een webinar, steun en aanmoediging. Ik besloot de sprong te wagen en zelf webinars te organiseren. Toen de eerste meteen 200 kappers trok, wist ik dat ik de goede weg was ingeslagen.’

Judith investeerde vervolgens in een eigen leerplatform. ‘Het was spannend om zulke kosten te maken, maar ik geloof dat je moet investeren in je bedrijf om het te laten groeien.’ Haar investering had ze al snel terugverdiend: Judith kreeg veel cursisten en daardoor viel ze op bij verschillende organisaties in de kappersbranche . Hun werknemers  gingen een online training bij Judith volgen; ze zaten toch thuis. Inmiddels levert Colourlab bij de online trainingen luxe dozen met cursusmateriaal: ‘Het is allemaal supermooi vormgegeven voor een echte unboxing experience.’ Dat Judith haar bedrijf helemaal opnieuw moest bekijken heeft haar ook veel goeds gebracht. ‘Ik zal altijd online cursussen blijven geven. En nu het weer kan, maak ik een combinatie tussen online leren en live oefenen en problemen tackelen.’

In contact met ondernemers benadrukt Judith dat je niet te veel naar mensen in loondienst moet luisteren: ‘Zij zijn het vaak niet gewend om zulke risico’s te nemen. Omring jezelf met ondernemers die weten hoe het is om grote stappen te zetten. En ik geloof in je intuïtie volgen. Ik vraag me bij elke nieuwe stap af: krijg ik spijt als ik het niet probeer? Als het antwoord daarop ‘ja’ is, doe ik het gewoon.’ 

Meer weten over Judith? Kijk op www.colourlab.nl